2011. február 18., péntek

4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton

Március 17-én rajtol Siófokról a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton. Az ország egyik legnagyobb ultrafutó eseményének résztvevői négy nap alatt kerülik meg a Balatont.

A 195,4 kilométeres távot egyéniben, párban, illetve három-, vagy négyfős váltóban futhatják az indulók. Az első napon a Siófoktól Fonyódig tartó 46,7 kilométeres szakaszt teszik meg a résztvevők, a második napon a leghosszabb, 52,9 kilométeres, Fonyód és Szigliget közötti táv következik. A harmadik napon a 43,6 kilométeres Badacsony–Balatonfüred szakasz, végül az esemény zárónapján a Balatonfüredtől Siófokig tartó 52,2 kilométer vár az indulókra.

Aki a FélBalatonkívánja lefutni, a Badacsony és Siófok közötti távot kell két nap alatt teljesítenie. Ezen a távon ugyancsak egyéniben, párban és váltóban lehet indulni. 

A Balaton Szupermaratonra az ország minden részéből érkeznek futók, de az esemény a külföldiek körében is népszerű. A BSI egyik legkülönlegesebb futóeseményének mezőnye a Siófoki Aranypartról rajtol, majd ugyanoda is érkezik vissza. 

További információk: Siófok szállás

Nincsenek megjegyzések: