2007. július 24., kedd

Blogolásom első napja

Igazából ez az első alkalom, hogy blogbejegyzést készítek. Siófok lakom és itt is születtem és arra gondoltam, hogy a város életéről kellene blogot készíteni, mert egyre többen érdeklődnek utána. Egy két újdonságról, hírekről lenne érdekes írni, hogy néhány bennfentes információhoz is bárki hozzájuthasson.

Jelenleg tombol a balatoni nyár és az idei évben a tavalyi évhez képest sokkal több turista van a városban. Ami igazán örömteli, hogy főként a magyar turisták vannak többségben. Egy kicsit sejtelmes, hogy az idei évben mitől lett a Balaton vonzóbb a horvát tengerpartnál, de hála Istennek és a pozitív tévés riportoknak kezdünk visszaszokni a mi "tengerünkhoz".

Ha Siófokon körülnézünk, mindenképpen megállapíthatjuk, hogy a város évről évre szebb és nyugat-európaibb, mind szállás mind szolgáltatások terén. Azt is hozzá kell fűznöm, hogy az árak viszont egyáltalán nem. Saját magam is nagy utazó vagyok. Sok országban jártam már és a tapasztalataimból merítve állíthatom, hogyha másban nem is, de üdülés terén olcsóbbak vagyunk európai szomszédainknál.

Egy kicsit nézzünk bele, hogy ezek a szolgáltatások miben is merülnek ki. A 2007-es évben megújjult a város már-már legfontosabb turistacélpontja a régi Coca-Cola Beach House. Átépült és más nevek is kapott: Coke Club. Egy kicsit furcsa, hogy miért kellett a nevét megváltoztatni. Szinte az ide érkező nyaralni vágyók a régi név szerint keresik és az igazat megvalva egy kicsit nyelvtörő kimondani. A név maga az új jellegére utal. Idén klub jelleggel működik. Megszűntek a nagy koncertek, általában DJ-k gondoskodnak az esti hangulatról. Ez alól kivételt jelent az augusztus 20-i záróbuli, amikor is Váczi Eszter és a Szörp és Morcheeba is nagykoncertet ad. Mellesleg minden napra akad program, filmvetítés is.

Az idei évben a nagystrandon, ahol a Coke Club is található egyéb változás is történt. Épült egy hajó formájú szórakozóhely is, a Captain Morgan, ahova szintén érdemes betérni.

A Coke Clubba este 6 után nem kell belépőt fizetni, de napközben strandbelépővel lehet csak bejutni.

Amennyiben bárkinek van kérdése vagy észrevétele Siófokkal kapcsolatban, várom a hozzászolását. Továbbá, ha Siófok városáról szeretnétek több információt megtudni akkor a Siófok szóra kattintsatok.

3 megjegyzés:

GeGe007 írta...

szia. azt szretném megkérdezni, hogy mennyi oda a beugró?? Holnap mennénk le, csak nemigazán van konkrét adat.
Előre is köszi,

GeGe

Nonoka írta...

A Coke Clubba este 6 után ingyenes (pontosabban a Nagystrandra este már nem kell fizetni) és a hajóra szintén ingyenes.

GeGe007 írta...

köszi szépen.